Măsuri anunțate în Cluj după ce județul a trecut pragul de 3 la mie. Carantină în două localități

Măsuri anunțate în Cluj după ce județul a trecut pragul de 3 la mie. Carantină în două localități
| Foto: linkedin.com

Judeţul Cluj intră şi el în scenariul roşu după București şi Alba: rata de infectare a urcat la 3,05 la mia de locuitori. Prefectul de Cluj, Mircea Abrudan, a vorbit despre măsurile care vor fi luate în județ.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Noi vom extinde măsurile din Hotărârea de Guvern 156 și la celealte UAT-uri (unități administrativ teritoriale, n.r.) care au trecut pe pragul de 3 la mie, vorbim de municipiul Câmpia Turzii, de câteva comune. De asemenea, vom propune și două carantinări zonale în două comune unde rata incidenței este mai mare”, a spus la Digi24 Mircea Abrudan.

El a precizat că județul este pe primul loc după București în ceea ce privește numărul de teste procesate. „Avem azi 2700 de teste, ieri au fost 2900, e normal să găsim persoane pozitive cu cât testăm mai mult, asta ne da o imagine reală. Analizăm cu atenția situația și vedem în ce măsură mai putem interveni”,, a spus el.

Abrudan spune că un motiv pentru numărul mare de cazuri este „socializarea excesivă”. „Vorbim de evenimente private, vizite la prieteni, rude. De aici apar focare familiale. În momentul în care avem un pozitiv într-o familie, apar alte 3-4 și atunci numărul crește foare mult”, a spus el.

Abrudan a spus că spitalele din județ fac față numărului mare de cazuri, cu atât mai mult cu cât legislația va fi schimbată pentru a permite celor asimptomatici să se trateze acasă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza