Matei Corvin, descătuşat de schele, îmbrăcat în nailon

Matei Corvin, descătuşat de schele, îmbrăcat în nailon
Statuia lui Matei Corvin va rămâne îmbrăcată cu un strat de nailon până la finalizarea şantierului de restaurare a grupului statuar, peste trei săptămâni, deşi panourile de policarbonat au fost îndepărtate ieri, iar schelele care înconjoară statuia au fost înlăturate.
“Mai sunt de făcut câteva lucrări minore în piatră la cele două arcuri ale grupului statuar”, a explicat ieri, pentru ziuadecj.ro, viceprimarul din Cluj-Napoca, Laszlo Attila. El a menţionat că graficul de lucrări arată că acestea vor fi finalizate în 30 noiembrie, dar că trei săptămâni după această dată şantierul va rămâne deschis, “pentru pietruirea zonei”.

Laszlo a precizat că în următoarele zile soclul grupului statuar va fi tratat cu o soluţie “hidrofobizantă”, care nu permite infiltrarea apei atmosferice în piatră şi permite ştergerea rapidă a eventualelor graffitiuri. Întrebat când vor fi recepţionate lucrările, Laszlo a precizat că decizia trebuie luată “de prim-miniştri, să se pună de acord”, cu referire la faptul că acestea sunt finanţate de guvernele României şi Ungariei. Lucrările de restaurare au fost contractate de societatea Concefa Sibiu în iulie 2009 şi costă 420.000 de euro.


Comenteaza