Foto Materiale pentru un refugiu montan din Rodnei, transportate cu elicopterul de la Cluj

Un echipaj de piloți de la Unitatea Specială de Aviatie Cluj-Napoca, a transportat cu elicopterul 10 tone materiale și unelte necesare construirii unui refugiu montan în Parcul Național Munții Rodnei.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Un echipaj format din piloti de la Unitatea Speciala de Aviatie Cluj-Napoca și Inspectoratul General de Aviatie au participat cu elicopterul din dotare la transportul unor materiale necesare construirii unui refugiu in muntii Rodnei.

Astfel, în perioada 16-17 octombrie 2019, personalul navigant din Unitatea Specială de Cluj-Napoca şi Inspectoratul General de Aviație cu elicopterul Mi-17, nr. 108, a efectuat o misiune în sprijinul Asociației Salvamont Bistrița-Năsăud, pentru transportul a 10 tone de materiale (lemn, nisip, panouri sandwich etc.) și unelte necesare pentru construirea unui refugiu montan în masivul Rodnei, zona Șaua Gărgălău.

"Misiunea s-a desfășurat pe parcursul a două zile și a constat în preluarea materialelor de construcții și a uneltelor din zona Șaua Stiol și transportarea pe cale aeriană până în zona Șaua Gărgălău. La acţiune a participat şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Maramureş, care a asigurat partea lemnoasă pentru construirea refugiului.

Inițiativa unui astfel de proiect este susținută de faptul că masivul Rodnei are o lungime a crestei principale de 50 de km și o lățime de 30-40 de km, având și cele mai multe vărfuri de peste 2000 de metri din Carpații Orientali, fiind lipsit de locuri de popas  și adăposturi în caz de urgență", se arată în comunicatul transmis de Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza