Meciurile de fotbal pun jandarmii în alertă. Câte misiuni au desfăşurat în aprilie

Meciurile de fotbal pun jandarmii în alertă. Câte misiuni au desfăşurat în aprilie
Efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj au efectuat în luna aprilie aproximativ 200 de misiuni, cele mai importante dintre ele fiind în timpul meciurilor de fotbal.

Dintre acestea, 92 au avut ca scop menţinerea ordinii publice în municipiul Cluj-Napoca şi în mediul rural din judeţ, după cum urmează: 30 de misiuni de patrulare executate independent în reşedinţa de judeţ, 23 de acţiuni de patrulare prin patrule mixte pe raza municipiului Cluj-Napoca, 22 de misiuni de patrulare prin patrule mixte în mediul rural, 16 misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar repartizate unităţii noastre şi o acţiune executată în pieţe şi târguri.

Totodată, au fost executate 37 de misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia a 27 manifestări cultural-artistice, religioase, promoţionale şi a zece manifestări sportive. De asemenea, efectivele unităţii au executat zece acţiuni de intervenţie (la solicitări, pentru aplanarea unor conflicte sau rezerve de intervenţie).

Pe linia cooperării cu alte instituţii, în perioada de referinţă au fost executate 29 de acţiuni, din care 14 acţiuni împreună cu Poliţia, patru în sprijinul executorilor judecătoreşti şi 11 în sprijinul altor instituţii (A.R.R., R.A.R., C.F.R., A.N.R., O.P.C.). În această lună s-a desfăşurat şi o acţiune în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale cu DNA Cluj.

Ca urmare a acestor misiuni, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au constatat 23 de infracţiuni cu 24 făptuitori prinşi, au aplicat 341 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 95.650 lei şi au condus la poliţie 55 de persoane.

Printre cele mai importante misiuni desfăşurate se numără asigurarea măsurilor de ordine publică cu prilejul desfăşurării meciurilor de fotbal dintre CFR Cluj şi U Cluj, Oţelul Galaţi, ASA Târgu Mureş şi Concordia Chiajna, respectiv dintre Universitatea Cluj şi Steaua Bucureşti.

Comenteaza