Medicii clujeni i-au însoțit pe răniții din Colectiv în Marea Britanie și Norvegia

Medicii clujeni i-au însoțit pe răniții din Colectiv în Marea Britanie și Norvegia
Echipele medicale de transport aerian din Cluj-Napoca şi Târgu Mureș , în total 17 medici și asistenți, i-au însoțit pe cei 10 răniți de la Clubul Colectiv transportaţi în Marea Britanie și Norvegia.

Președintele Comisiei de medicină de urgență și dezastre din cadrul Ministerului Sănătăți, dr. Cristian Boeriu, coordonatorul UPU-SMURD Târgu Mureș a precizat pentru Agerpres că echipajele l-au anunțat duminică noaptea că transportul a decurs bine.

Medicii şi asistenţii urmează să revină la Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

Dr. Cristian Boeriu a spus că s-a luat decizia de a se trimite echipaje specializate în medicina de urgență din Târgu Mureș și Cluj-Napoca în sprijinul UPU-SUMRD București pentru a se da posibilitatea medicilor și asistenților medicali din București "să se odihnească".

De la Cluj-Napoca au participat patru medici și patru asistenți medicali, în timp ce echipa UPU-SMURD Târgu Mureș este compusă din trei medici primari specialiști și doi rezidenți precum și patru asistenți medicali. Echipa mureșeană a însoțit și transportul către Bruxelles, de vinerea trecută.

Comenteaza