Foto Meniul zilei la cantina studenţească vs. ofertele de pe Piezișă sau din centrul Clujului

Meniul zilei la cantina studenţească vs. ofertele de pe Piezișă sau din centrul Clujului
Mâncarea de cantină vs. meniul zilei. O masă în oraş costă cât 3 prânzuri la cantina studenţească
Mâncarea de cantină vs. meniul zilei. O masă în oraş costă cât 3 prânzuri la cantina studenţească
Mâncarea de cantină vs. meniul zilei. O masă în oraş costă cât 3 prânzuri la cantina studenţească
Mâncarea de cantină vs. meniul zilei. O masă în oraş costă cât 3 prânzuri la cantina studenţească
Mâncarea de cantină vs. meniul zilei. O masă în oraş costă cât 3 prânzuri la cantina studenţească
Mâncarea de cantină vs. meniul zilei. O masă în oraş costă cât 3 prânzuri la cantina studenţească

Cantinele studenţeşti sunt pline ochi la orele prânzului şi pun la dispoziţia studenţilor o mare varietate de preparate, la preţuri extrem de mici. În schimb, dacă te prinde foamea în centrul oraşului, vei scoate din buzunar chiar şi de trei ori mai mulţi bani. 

Cantina Hasdeu este locul în care sute de studenţi se bucură zilnic de mâncarea preferată, la preţuri mici, mici; porţiile sunt consistente şi preparatele, diverse. Situată în campusul universitar Hasdeu, pe strada Bogdan Petriceicu Hasdeu nr. 51, cantina are o capacitate de 160 locuri şi e deschisă de luni până vineri.

Aici, cu doar 10 lei puteţi mânca, de exemplu, o porţie consistentă de ciorbă a la grec de porc (400 gr.), şnitel elveţian (120 gr.) şi cartofi prăjiţi (150 gr.), iar un meniu cu mai puţină carne, alcătuit din ciorbă de fasole verde (400 gr.), ficat de pui cu ceapă (80 gr.) şi orez cu mazăre (200 gr.), nu depăşeşte 7 lei. Chifla şi plicul de ketchup costă 50 bani/ bucata, iar o felie de cremeş cu frişcă este doar 1,8 lei.

Facebook: JOIN Social Club

Pentru un meniu al zilei la restaurantul JOIN Social Club de pe strada Piezişă, studenţii vor scoate din buzunar 16 lei, pentru preparate precum ciorbă ragu cu tarhon, pulpe de pui la cuptor şi cartofi ţărăneşti, iar cafeaua, berea sau sucul consumate lângă meniu costă doar 1 leu.

Facebook: La Casa Delicatese&Restaurant

La locaţia La Casa de lângă Piaţa Muzeului, meniul zilei costă 19 lei, preţul incluzând şi o salată. Un exemplu al preparatelor care pot fi servite în restaurant este meniul din 15 octombrie: ciorbă ţărănească de porc, piept de pui la grătar în sos de roşii coapte, cu garnitură de orez cu legume şi salată de varză cu morcovi.

Facebook: Memo 10

Cantina Memo 10 pune la dispoziţia clienţilor mai multe variante de meniul zilei, cu preţuri cuprinse între 11 şi 16 lei. Meniul mai scump conţine preparate tradiţionale, precum ciorba ţărănească de pui, ceafă de porc la grătar cu salată de sfeclă şi orez cu ciuperci, iar meniul cu preţ studenţesc este alcătuit din mâncare de tip fast-food, burger cu cartofi pai şi salată de varză.

Și la Opera Resto Caffe clientul are de ales între trei variante de meniu, cu preţuri de la 13,5 lei, pentru o masă vegetariană (mazăre în sos tomat, soia pane, salată), până la 17,5 lei (supă de linte, chifteluţe marinate, cuşcuş şi salată).

Facebook: Maimuta Plangatoare

Mai ghinionişti sunt studenţii de la Facultatea de Psihologie, pe care îi prinde foamea în pauzele dintre cursuri. La Maimuţa Plângătoare, pe strada Sindicatelor nr. 1, meniul zilei costă 22 de lei, însă cu siguranţă vei fi sătul pentru tot restul zilei: meniul conţine preparate populare, incluzând atât ciorbă şi fel principal, cât şi o gustare caldă, salată şi desert. Meniul din 15 octombrie: ciorbă de legume, lasagna, piept de pui uşor picant cu cartofi piure şi salată de varză, prăjitură.

La Abbey Road Gastroclub, restaurant situat vizavi de Primăria Cluj-Napoca, un meniu are preţul peste 20 de lei, în funcţie de preparatele alese, din oferta localului. De asemenea, desertul şi salata sunt gratuite, la comanda unui meniu complet. Meniul zilei din 15 octombrie:

Facebook: Abbey Road Gastropub

Comenteaza