Mesajul de condoleanţe al lui Emil Boc, la moartea lui Ştefan Petreuş. Primarul din Cluj l-a ascultat cântând ultima dată în luna mai

Mesajul de condoleanţe al lui Emil Boc, la moartea lui Ştefan Petreuş. Primarul din Cluj l-a ascultat cântând ultima dată în luna mai

A încetat din viaţă, sâmbătă, la vîrsta de 82 de ani Ştefan Petreuş. Alături de fratele său, Ioan Petreuş, care a decedat în urmă cu 20 de ani, cei doi au format celebrul grup Fraţii Petreuş din Maramureş.

"Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace pe Ștefan Petreuș, care a decedat sâmbăta la vârsta de 82 ani. (împreună cu fratele Ion au constituit celebrul duet de folclor maramureșean Frații Petreuș)

Drum lin spre îngeri Ștefan Petreuș! Am avut plăcerea să îl întâlnesc și să îl ascult interpretând muzica maramureșeană în luna mai a acetui an.

M-au impresionat talentul, modestia și pasiunea autentică față de folclorul maramureșean și românesc, trăirea și vibrația pe care o punea în fiecare melodie, reușind să transmită, ca nimeni altul, inegalabilul spirit maramureșean.

Împreună cu fratele său, ne-a făcut mândri că suntem maramureșeni, transilvăneni și români, iar muzica lor va rămâne peste veacuri un monument de pasiune, dedicație și talent pentru ceea ce înseamnă românismul și folclorul românesc autentic. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a transmis edilul Clujului, Emil Boc, pe pagina de Facebook. 

Comenteaza