Mii de credincioși au participat la slujba de Înviere şi au luat Lumina Sfântă de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

Mii de credincioși au participat la slujba de Înviere şi au luat Lumina Sfântă de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

Mii de credincioși au participat la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Ei au primit Sfânta Lumină și au înconjurat Catedrala.
 

Mii de clujeni au participat la slujba de Înviere de la Catedrala Mitopolitană din Cluj-Napoca.

Clujenii au respectat măsurile impuse de autorități, fără a exista incidente. Oamenii au participat la slujbă și au primit Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de mai mulți preoţi şi diaconi, printre care slujitori ai Catedralei și părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu.

Slujba s-a încheita cu înconjurarea Catedralei de către Părintele Andrei, alături de preoți și credincioși, cu lumânări cu Sfânta Lumină, în timp ce cântau „Hristos a Înviat din morți”.

Sărbătoarea Învierii Mântuitorului Hristos va continua în această dimineață, de la ora 10:00, cu Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Pastorala la Praznicul Învierii Domnului urmează a fi citită în prima zi de Paști, la Catedrala Mitropolitană și în toate bisericile din cuprinsul Eparhiei.

Etichete
Comenteaza