Milionarul Sorin Strutinsky, 10 ani de închisoare pentru o mită de 2 milioane euro

Milionarul Sorin Strutinsky, 10 ani de închisoare pentru o mită de 2 milioane euro

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat luni la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, fiind acuzat că a cerut  mită 2 milioane de euro.

Decizia definitivă a fost dată de Curtea de Apel Constanța. În faza de fond a procesului, Tribunalul Constanța l-a condamnat la șapte ani și patru luni pentru trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătura privată, spălare a banilor.

Decizia a venit după mai multe amânări ale sentinței, potrivit Portal Just, iar cei doi judecători care trebuiau să soluționeze cazul nu au căzut de acord. S-a format un complet de trei judecători, de divergență, și a mai fost chemat un magistrat.

În final, doi judecători au fost pentru mărirea pedepselor pentru infracțiuni de trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la spălare de bani, potrivit Ziare.com. Instanța a aplicat milionarului mai multe interdicții și a dispus confiscarea specială de la inculpat a 1,8 milioane de lei.

Strutinsky este cunoscut ca fiind partener de afaceri al liderilor PSD Constanța: fostul primar Radu Mazăre și ex-președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu. Cei trei au fost colegi la Institutul de Marină și au intrat în afaceri, editând săptămânalul local Contrast, transformat în cotidianul Telegraf și apoi în trust de presă.

Oficial, Strutinsky este președintele SOTI Cable Neptun și CVM Tomis Constanța. Presă locală a dezvăluit că Strutinsky este trezorierul celor doi politicieni.

Comenteaza