Ministrul Apărării, la Cluj: ”Vom continua investiţiile la baza de la Câmpia Turzii”

Ministrul Apărării,  la Cluj: ”Vom continua investiţiile la baza de la Câmpia Turzii”

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, prezent la Cluj, a anunţat că în acest an vor continua investiţiile la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Ministrul Apărării a fost prezent joi la Cluj, unde a discutat cu conducerea Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi cu conducerea Spitalului Militar Cluj.

“Este una dintre vizitele de pregătire pentru Summitul NATO din această vară. Nu este un lucru pe care îl spun doar ca să mă aflu în vorbă. Ne interesează foarte mult ca în agenda Summitului din această vară România să poată să pună pe agendă un lucru foarte important şi anume situaţia complexă de la Marea Neagră, situaţie pe care Armata Română şi România ca stat aliat NATO trebuie să o gestioneze şi zic eu că o face cu real succes până în momentul de faţă. (…)Sper că la finele zilei să putem să concluzionăm că Divizia este foarte bine pusă la punct , este perfect operaţională, şi de altminteri, nici nu mă înşel, atunci când spun că domnul general Pop chiar îşi face datoria aici şi suntem extrem de mulţumiţi de modul în care se desfăşoară lucrurile în momentul de faţă”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, la Cluj, într-o conferinţă de presă.

Mihai Fifor a anunţat la Cluj şi faptul că Ministerul Apărării va continua investiţiile pentru modernizarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii.

“Fără doar şi poate investiţiile continuă la Câmpia Turzii. Noi ne-am asumat nişte obligaţii acolo şi le vom îndeplini chiar dacă poate ritmul nu a fost chiar cel mai susţinut cu putinţă din varii motive. Dar eu zic că recuperăm anul acesta şi continuăm investiţiile pe care ni le-am asumat la Câmpia Turzii. Vreau să vă spun că ne interesează să fim operaţionali de pe Câmpia Turzii.

Aşa cum ne interesează foarte mult să ne îndeplinim obligaţiile asumate faţă de partenerii americani pe baza Mihail Kogălniceanu unde de asemenea vom sprijini cu tot ce putem pentru a debloca o situaţie ce ţine de achiziţia unui teren ca baza să se dezvolte şi să putem să asigurăm funcţionalitatea pe baza Mihail Kogălniceanu”, a afirmat ministrul Mihai Fifor.

  

 

Despre Spitalul Militar din Cluj,  Mihai Fifor a spus că “unul dintre cele mai bine aşezate spitale militare pe care le avem în momentul de faţă”.

În acest context, ministrul Apărării a informat că în circa un an şi jumătate , maxim doi ani, Institutul Cantacuzino, preluat de Ministerul Apărării, va produce din nou vaccinuri.

“În perioada imediat următoare vom încerca să punem în practică operaţionalizarea Institutului Cantacuzino pe care l-am preluat anul trecut în decembrie. Deja avem un plan foarte bine pus la cale pentru a putea ca într-un an şi jumătate – doi ani să reluăm producţia de vaccin dar de pe criterii noi  de performanţă, în speţă prin construirea unei unităţi de producţie de la firul ierbii, un greenfield, şi suntem în faza în care ne căutăm parteneri pentru a putea să facem această investiţie extrem de serioasă pentru Institutul Cantacuzino”, a spus ministrul Mihai Fifor.  

Ministrul Apărării a mai declarat că anul acesta au fost deblocate 6.400 de posturi pentru armata română:” Am reuşit cu sprijinul Parlamentului şi al Guvernului să trecem prin Guvern Memorandumul de deblocare a 6.400 de posturi pentru armata română. Este un mare pas înainte după plecarea de anul trecut din vară, când am am avut o uşoară debalansare în cadrul Armatei Române. Din aceste 6.400 de posturi, aproape 400 sunt pentru medici şi 50 pentru psihologi, adică încercăm să facem o infuzie de resursă umană  de cea mai bună calitate în armată.”

 

 

Comenteaza