Ministrul britanic de interne, conversaţie pe e-mail cu un hacker

Ministrul britanic de interne, conversaţie pe e-mail cu un hacker
Ministrul britanic de interne, Amber Rudd, a căzut în capcana unui hacker care s-a dat drept un înalt consilier din cabinetul premierului Theresa May și a conversat cu acesta pe e-mail până şi-a dat seama că este o farsă, relatează joi EFE, citând presa britanică.

Hackerul, un designer de site-uri în vârstă de 39 de ani din Manchester, care se prezintă cu numele Sinon Reborn, a creat o adresă de e-mail în numele lui Robbie Gib, recent numit șef de comunicare al Theresei May, folosind serviciul gratuit GMX, i-a scris ministrului de interne pe adresa oficială de e-mail, iar aceasta i-a răspuns folosind un cont personal separat, scrie Agerpres.

"Relativa ușurință" cu care impostorul susține că a păcălit-o pe Amber Rudd pare s-o pună într-o situație destul de dificilă pe titulara de la Interne, care este responsabilă și de securitatea cibernetică în Marea Britanie, a notat The Guardian.

O transcriere a conversației datate 7 iulie arată, totuşi, că Rudd și-a dat rapid că a fost indusă în eroare, după un schimb de amabilități. Întrebată la ce proiecte lucrează, ea a replicat: "După cum poți să-ți închipui, am niște chestii pe agendă, între care și un răspuns dur pentru cei care se dau drept alții", a scris The Telegraph.

Hackerul susține că a mai reușit să converseze în mod similar cu fostul director de comunicare al Casei Albe, Anthony Scaramucci, pretinzând că este fostul șef de personal de la Casa Albă Reince Priebus, și cu consilierul pentru securitate internă Tom Bossert, dându-se drept ginerele președintelui Donald Trump Jared Kushner.

 

Comenteaza