Suntem în faza descrescătoare a epidemiei. Perioada critică a trecut

Suntem în faza descrescătoare a epidemiei. Perioada critică a trecut

Ministrul Sănătaţii, Nelu Tătaru, a anunţat că suntem în faza descrescătoare a epidemiei şi spune că ne putem gândi chiar şi la vacanţe. Ministrul a vorbit de deschiderea teraselor şi a plajelor, dar fără a renunţa la distanţarea socială şi nici la măşti.

Ministrul Sănătăţii anunţă că România e în faza descrescătoare a epidemie. Acesta a declarat că de aproximativ o săptămână cazurile de COVID încep să fie mai puţine. El a atras totuşi atenţia ca avem încă persoane în terapie intensivă şi se mai înregistrează şi decese.  Dar dacă acestea vor fi gestionate cum trebuie, va urma şi sfărşitul pandemiei. Ministrul a vorbit chiar şi de vacanţe.

Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii: Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei.

Ministrul a subliniat ca toate relaxarile trebuie sa vină treptat şi nu se poate pune problema să renunţăm la măşti şi distanţare socială, scrie Mediafax.

Comenteaza