Ministrul Sportului a avut interzis la Sala Polivalentă

Ministrul Sportului a avut interzis la Sala Polivalentă
Prezentă la Cluj-Napoca pentru a se întâlni cu antrenorul lotului de judo, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, a avut parte de o surpriză neplăcută în momentul în care şi-a exprimat dorinţa de a vizita şantierul Sălii Polivalente. Acesteia nu i-a fost permis accesul pe şantier.

 

Szabo a fost prezentă la Cluj-Napoca, pentru a efectua o vizită la Centrul Olimpic de Judo (COJ) Cluj. Ministrul Sportului a dorit să facă o vizită inopinată la Săla Polivalentă din oraş, care se află pe ultima sută de metri cu lucrările de construcţie, însă nu a avut acces pe şantier. 

Consilierul local Ovidiu Chifor a declarat în cadrul ședinței de Consiliu Local de vineri că ministrul nu a putut vizita Sala Polivalentă. "Astăzi ne-am bucurat de vizita la Cluj a ministrului Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo. Am fost pe la Sala Sporturilor şi dânsa a dorit să viziteze şi Sala Polivalentă, însă nu a fost lăsată să intre acolo. Ni s-a spus că nu este aprobare de la Consiliul Local. Un ministru nu are dreptul să facă inspecție și control la un obiectiv?"

După spusele consilierului local, cu alte ocazii, alte persoane şi alţi şefi de instituţii sportive au fost lăsați să viziteze şantierul fără probleme. Primarul Emil Boc a declarat că nu a fost informat de această vizită şi că nu cunoaşte situaţia care a avut loc în dimineaţa zilei de vineri. Vizita ministrului la Cluj a fost una neoficială.

"Vreau să ştiţi că nu am la cunoştită aşa ceva şi vreau să vă asigur că, dacă ştiam, mă duceam cu dânsa. Eu nu am fost informat de vizita ministrului la Cluj, regret că nu am fost informat şi dacă aş ştiut, aş fi participat şi m-aş fi implicat personal să îi prezint obiectivul, poate mai primeam și un sprijin. Este responsabilitatea constructorului cum își organizează activitatea, nu am dat nicio dispoziţie, nu am ştiut nimic", a declarat Boc.

De asemenea, edilul a subliniat faptul că în 2014 Clujul nu a primit deloc finanţare din partea ministerului. "Clujul nu a primit în acest an bani de la Ministerul Tineretului. Organizațiile de tineret nu au luat niciun ban. Chiar aş fi întrebat-o pe Gabriela Szabo: chiar atât de proaste sunt proiectele de la Cluj anul acesta încât, în calitatea de viitoare Capitală Europeană a Tineretului, nu merităm un tratament echilibrat? M-ar fi bucurat din partea domniei sale o solicitare, să fiu alături de dânsa şi aş fi fost deschis către orice membru al Guvernului, indiferent de culoarea politică, în primul rând pentru că un primar este deschis către comunitate şi către oricine", susține Boc.  

Inaugurarea oficială a Sălii Polivalente, care a fost construită pe baza unei investiţii de 88 de milioane de lei, va avea loc în 31 octombrie, cu un concert susţinut de artistul britanic James Blunt, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania - TIMAF.

Comenteaza