Misiuni puţine, amenzi de peste 62.000 de lei. Acţiunile jandarmilor în februarie

Misiuni puţine, amenzi de peste 62.000 de lei. Acţiunile jandarmilor în februarie
Tendinţa din ianuarie s-a menţinut în februarie, astfel că această lună a fost lipsită de evenimente care să tulbure ordinea publică. Prin urmare, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj au efectuat doar 101 misiuni.

 

Dintre acestea în reşedinţa de judeţ au avut loc 26 de misiuni de patrulare independentă şi 28 desfăşurate prin patrule mixte, în timp ce în mediul rural s-au desfăşurat alte 28 misiuni de patrulare prin patrule mixte. Efectivele Grupării de Jandarmi Mobile au executat 17 misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar repartizate unităţii noastre şi două acţiuni punctuale executate în pieţe, târguri.

În acelaşi timp au fost executate şase misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia a două manifestări cultural-artistice, religioase sau promoţionale şi a patru manifestări sportive. De asemenea, efectivele unităţii au executat 14 acţiuni de intervenţie.

Pe linia cooperării cu alte instituţii, în perioada de referinţă au fost executate 49 de acţiuni, din care 21 acţiuni împreună cu poliţia, patru în sprijinul executorilor judecătoreşti şi 24 în sprijinul altor instituţii.

În februarie rezultatele obţinute de efectivele Grupării de Jandarmi Mobile au constat în 58 infracţiuni constatate cu 74 făptuitori prinşi, 387 sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare totală de 62.900 lei şi 89 de persoane conduse la poliţie. În această lună s-au executat 18 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere, în 10 localităţi.

Printre cele mai importante acţiuni desfăşurate se numără cele prilejuite de Gala Internaţională de Box Profesionist, respectiv de meciul de fotbal dintre echipele Universitatea Cluj şi ASA Târgu-Mureş.

Comenteaza