Miting de solidaritate la Cluj cu familia Smicală: „Mobilizare pentru Maria şi Mihai, copii ţinuţi cu forţa în orfelinate în Finlanda”

Miting de solidaritate la Cluj cu familia Smicală: „Mobilizare pentru Maria şi Mihai, copii ţinuţi cu forţa în orfelinate în Finlanda”

Peste 150 de persoane au participat, duminică, în Cluj-Napoca, un miting de solidaritate cu familia Cameliei Smicală şi au cerut autorităţilor din Finlanda să-i lase pe cei doi copii să ajungă lângă mama lor.

Participanţii la mitingul de solidaritate cu familia Cameliei Smicală s-au adunat, duminică, în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, având afişe în limbile română şi engleză cu mesaje precum „Mobilizare pentru Maria şi Mihai, copii ţinuţi cu forţa în orfelinate în Finlanda”, „Finlanda, redă-i pe Maria şi Mihai înapoi mamei lor”, „Românii sunt solidari cu Maria şi Mihai”, „MAE – România înseamnă Mihai şi Maria”, „Finlanda, lasă-i pe Maria şi Mihai să plece acasă”.

„Ziua Naţională este ziua tuturor românilor, o zi în care ne-am solidarizat cu toţi românii. Ne-am adunat să susţinem familia Cameliei Smicală din Finlanda, care are doi copii, pe Maria şi Mihai, ţinuţi prizonieri de statul finlandez. Cerem autorităţilor din Finlanda să-i lase pe aceşti copii să ajungă lângă mama lor, ca această familie a Cameliei Smicală să fie reîntregită. Vrem să transmitem un semnal că se poate. Care lege din lume poate să separe părinţii de copii sau copiii de o mamă? Niciuna”, a spus unul dintre organizatorii mitingului.

În cadrul acţiunii, cei prezenţi au cântat imnul naţional al României şi cântece patriotice.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamţ, locuia în Finlanda şi era căsătorită cu un cetăţean finlandez, care o abuza, iar femeia a ameninţat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soţul a anunţat, însă, serviciile sociale şi astfel au fost luaţi copiii, în urma unei descinderi în forţă.

Etichete
Comenteaza