Mitropolitul Bartolomeu: Avertismentul antialcoolic devine neputincios în vecinătatea beţivului proclamat erou. Vezi pastorala.

Mitropolitul Bartolomeu: Avertismentul antialcoolic devine neputincios în vecinătatea beţivului proclamat erou. Vezi pastorala.
În Pastorala sa pe care o adresează enoriaşilor de Crăciun, mitropolitul Clujului, Bartolomeu, spune că legile nu funcţionează în condiţiile depravării: „avertismentul antialcoolic devine timid şi neputincios în vecinătatea imediată a beţivului proclamat erou”
„Avem o lege pentru protecţia copilului, dar ea nu se resimte şi pe micul ecran, şi cu atât mai puţin în şcolile publice unde funcţionează, obligatoriu, aşa-zisele programe de sănătate care-i învaţă pe copii cum să îmbătrânească vertiginos prin depravare planificată. Avem o lege antidrog, dar nu şi una antidezmăţ. Avem o lege anticorupţie, dar nu şi una antiseducţie. Avertismentul antialcoolic devine timid şi neputincios în vecinătatea imediată a beţivului proclamat erou. Ora de religie nu poate face mare lucru dacă eforturile Bisericii nu sunt sprijinite de instituţiile statului, de societatea civilă şi, nu în ultimul rând, de presă. Ne interesează copiii străzii, dar nu avem dreptul să-i uităm pe copiii maidanului moral. Astăzi suntem într-o febrilă căutare de soluţii împotriva crizei şi a sărăciei, dar nu vom face nimic fără remediile spirituale împotriva acestei crime lente şi bine studiate care distruge conştiinţa tinerilor”, arată mitropolitul Bartolomeu în mesajul său, ataşat acestei ştiri.
Comenteaza