Mitropolitul Clujului a participat la Hramul Parohiei „Sfântul Mina” din cartierul Bună Ziua

Mitropolitul Clujului a participat la Hramul Parohiei „Sfântul Mina” din cartierul Bună Ziua
| Foto: facebook.com/MitropoliaClujului

Sâmbătă, 11 noiembrie, în ziua cinstirii Sfântului Mare Mucenic Mina, părintele a slujit în Parohia din cartierul clujean, cu prilejul hramului bisericii.

"În ziua cinstirii Sfântului Mare Mucenic Mina, sâmbătă, 11 noiembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit în Parohia „Sfântul Mina” din cartierul clujean Bună Ziua, cu prilejul hramului bisericii parohiale.

De la ora 10:00, la demisolul lăcașului de cult, Mitropolitul Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj II – preotul Alexandru-Constantin Ciui, pr. conf. univ. dr. Ioan Bizău – cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, duhovnicul Mănăstirii „Sfânta Elisabeta” din Cluj-Napoca – ierom. Paisie Borza, preotul paroh Dumitru Bărbos, preotul slujitor Iliuță Gabriel Popa și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a îndemnat „să-L mărturisim pe Hristos cu viața noastră”. Totodată, ierarhul a vorbit despre viața, minunile și exemplul de mărturisire al Sfântului Mare Mucenic Mina, protectorul celor păgubiți.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de Mariana Iorga, absolventă a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

La finalul slujbei, preotul paroh Dumitru Bărbos a mulțumit Părintelui Mitropolit Andrei pentru prezență și binecuvântare, precum și tuturor celor implicați în edificarea bisericii și în activitățile parohiei. În semn de prețuire și recunoștință, ierarhului i-a oferit un portret cu chipul Înaltpreasfinției Sale, realizat de artistul plastic Mihaela Ilie, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

În semn de apreciere și recunoștință, pentru implicarea activă în viața și activitățile parohiei, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a acordat doamnelor Bianca Mîrza și Maria Bercan Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, doamnelor Cornelia Abrudan și Monica Pâslaru le-a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, iar domnilor Lucian Boca și Daniel Țibrea le-a acordat „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului”.

La Sfânta Liturghie au fost prezenți oameni de cultură și numeroși credincioși, în frunte cu domnul conf. univ. dr. Vasile Timiș, inspector general în cadrul Ministerului Educației Naționale şi Cercetării Ştiinţifice. O parte din cei prezenți au participat la slujbă în fața bisericii parohiale", a transmis Mitropolia Clujului.

Comenteaza