Foto Mobilizare pe un şantier al Autostrăzii Transilvania

Au reînceput lucrările pe 17,9 km din Autostrada Transilvania (A3), însă situația financiară a constructorului poate amâna finalizarea lotului pentru 2019. 

Constructorul a reînceput activitatea pe lotul 2 al autostrăzii Ogra - Campia Turzii, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În perioada 15-20 ianuarie pe acest lot, Iernut - Chețani, s-au efectuat lucrări precum, montaje tăblier, montaje grinzi structura 12, armare și betonare pila P1 și P2 - pasaj km 26+150, decofrare radier pila P5 - pasaj km 28+237.

Iernut - Chețani: 17,9 km

"Un coleg din comunitatea noastră a făcut o vizită pe șantierul lotului Iernut - Chețani, în zona Luduș - Bogata. Stadiul oficial este de 60% pe acest tronson de 17,9 km. Din păcate, situația financiară a constructorului italian Astaldi este foarte complicată (un fel de insolvență), mobilizarea în teren având mult de suferit spre sfârșitul lui 2018, după ce progresul în prima parte a anului trecut a fost consistent.

Astfel, este greu de crezut că își va putea reveni în timp util pentru a mări ritmul execuției și a finaliza proiectul în 2019. Dacă nu se vor rezolva rapid problemele, va trebui să așteptăm până în 2020 ca să circulăm de la Chețani (Luduș) până la Aeroport Târgu-Mureș", transmiteau reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură, la începutul lunii ianuarie.

Comenteaza