Modernizarea Spitalului Municipal din Câmpia Turzii, la final

Modernizarea Spitalului Municipal din Câmpia Turzii, la final
Grupul Rompetrol, prin programul de responsabilitate socială - "Împreună pentru fiecare" a sprijinit cu peste 23.000 USD modernizarea Spitalului Municipal din Câmpia Turzii.

Finanţatrea Rompetrol a vizat reabilitarea şi dotarea secţiei ATI (Anestezie, Terapie Intensivă), a blocului operator şi a spălătoriei spitalului.

"Programele de CSR ale Grupului Rompetrol sunt în concordanţă cu strategia de responsabilitate corporativă a acţionarului său unic - KazMunayGas şi demonstrează angajamentul nostru pe termen lung pentru dezvoltarea şi susţinerea unor domenii ca sănătatea şi mediul, esenţiale pentru evoluţia societăţii. Proiectele din Cluj răspund nevoilor din sectorul medical şi sper ca modelul lor de implicare în derularea acestora sa fie preluat şi replicat la nivelul altor comunităţi", a declarat Alexey Golovin, Director Comunicare şi Marketing al Grupului Rompetrol, printr-un comunicat de presă.

Lucrările de modernizare au fost realizate în perioada august 2011 - ianuarie 2012 cu ajutorul a 30 de voluntari, angajaţi ai spitalului. Astfel, în cadrul compartimentului Anestezie, Terapie Intensivă (1 salon), dar şi în blocul operator (5 camere) au fost efectuate lucrări de renovare şi dotare cu mobilier medical, 4 monitoare funcţii vitale, 1 centrifugă si 4 mese pentru instrumentarul medical.

Prin reabilitarea spălătoriei s-au creat condiţii bune de lucru pentru personalul medical, dar a crescut semnificativ şi gradul de igienă a activităţii desfăşurate. În şase camere a fost schimbată tâmplăria şi au fost realizate lucrări de reparaţii, iar achiziţia şi montarea unei maşini de spălat va permite un consum redus de apă şi electricitate.

Spitalul Municipal din Câmpia Turzii reprezintă un important punct medical, înregistrând anual aproximativ 7.000 pacienţi.

Etichete
Comenteaza