Moment istoric! Au apărut primele imagini video de pe Marte

Moment istoric! Au apărut primele imagini video de pe Marte
| Foto: digi24.ro

NASA distribuie un video surprins de camerele de pe rover, care vor arăta perspectiva unei nave spațiale ce aterizează pentru prima dată pe Marte.

Primul video de pe Marte din istoria omenirii, transmis de roverul NASA Perseverance, va fi difuzat în această seară. Imaginile video ar putea fi însoțite și de audio, potrivit CNN.

În vreme ce navele spațiale au trimis înapoi “filme”, care sunt de fapt imagini lipite într-un format GIF, Perseverance are camere cu capabilitate de a filma video. În total, roverul are 23 de camere, care includ posibilitatea de a face zoom precum și afișarea culorilor.

Roverul și elicopterul atașat, numit Ingeniuty, au amartizat joi, 18 februarie. După ce au atins suprafața planetei Marte, roverul a trimis înapoi date și imagini folosind sonda NASA de pe orbita Marte, care se învârte în jurul planetei din 2006.

Primele imagini alb-negru cu locația unde a ajuns roverul au devenit disponibile aproape imediat. Vineri au fost distribuite primele imagini color.

Roverul a trimis înapot pe Pământ o vedere nemaivăzută: cum arată amartizarea.  Prima imagine trimisă în timpul conferinței de presă a NASA, de vineri, a fost primită în uralele echipei de savanți și ingineri.  Poate fi observat praful care se ridică când roverul sosește pe suprafața marțiană, agitat de motoare, transmite digi24.ro.

Comenteaza