Motocicletă "tunată" de 10.000 de euro, la festivalul bikerilor din Cluj

Motocicletă "tunată" de 10.000 de euro, la festivalul bikerilor din Cluj
| Foto: Mediafax

O motocicletă unicat, modificată şi modernizată pentru a semăna cu una de curse din anii 1960, evaluată la 10.000 de euro, a fost prezentată, sâmbătă, la BikeFest, întrunirea anuală a motocicliştilor din România, care are loc în comuna Gilău.

Dorin Racz, un tânăr de 28 de ani din Câmpia Turzii, care se ocupă de realizarea motocicletelor la comandă, a declarat că a lucrat la motocicletă câteva luni şi i-a adus îmbunătăţiri tehnice pentru a-i creşte performanţele.

”Am primit o comandă din partea unui client care avea o motocicletă Honda CX 500 din 1980 pe care am modificat-o astfel încât să semene cu una de curse din 1960. Am modernizat-o, i-am pus suspensii întărite, frâne şi cauciucuri de curse şi alte îmbunătăţiri tehnice astfel încât să îi cresc performanţele şi să atingă 170 km/h.

Am lucrat la ea două – trei luni şi am pus piese adunate din toată lumea. Este o motocicletă unicat, evaluată acum la peste 10.000 de euro. Toţi cei care au văzut motocicleta la BikeFest au fost încântaţi de felul în care arată”, a spus Racz.

În 2016, o motocicletă realizată de Racz a ocupat locul 6 la Campionatul Mondial de Motociclete Custom din Germania. La BikeFest, eveniment care se desfăşoară în perioada 25-27 mai la campingul Eldorado Gilău, sunt prezenţi motociclişti din întreaga ţară, dar şi din străinătate.

Motocicliştii au participat la o paradă moto până la Cluj-Napoca şi retur, după care s-au întrecut în concursuri de îndemânare şi motociclete custom. Seara au avut loc concerte susţinute de trupele New Proscenium, Scarlet Aura şi Dream Stealers.

Comenteaza