Municipalitatea nu prea mai vrea Pride la Cluj, comunitatea LGBT răspunde: "Sperăm ca marșul Noii Drepte, care incita la ură și discriminare, să fie interzis"

Municipalitatea nu prea mai vrea Pride la Cluj, comunitatea LGBT răspunde:
Comunitatea gay a mărşăluit pe străzile Clujului sâmbătă. În aceeaşi zi, a existat şi o contramanifestaţie organizată de Noua Dreaptă, unde s-a petrecut un incident despre care a vorbit toată România. Primăria dă semne că nu mai doreşte situaţii similare la Cluj.

„Este suficientă o manifestaţie. Dânşii au spus ce au avut de spus. Şi-au exprimat punctul de vedere. Sunt şi alte oraşe în care îşi pot desfăşura activitatea", a spus viceprimarul Dan Tarcea în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj. 

Organizatorii Cluj Pride spun că nu vor înceta să-şi ceară drepturile civice şi speră ca autorităţile locale să nu mai permită organizarea de evenimente ce incită la ură şi discriminare. 

"Declarația făcută de domnului viceprimar Dan Tarcea ne-a surprins, și sperăm că a fost o neînțelegere și că domnia sa dorea de fapt să spună că va face demersuri pentru ca marșul Noii Drepte, care incita la ură și discriminare, să fie interzis, în condițiile în care știm deja că această mișcare este la limita legii.

Prin marșul #spunedrept pe care noi l-am organizat pe data de 1 iulie nu am făcut decât uz de un drept civic, fiind de asemenea un marș pașnic, în tăcere, fără scandări, desfășurat fără incidente, unde participanții s-au exprimat într-un mod civilizat.

Dorim să-i asigurăm pe toți cei ce ne susțin, dar și autoritățile locale, că vom continua să ne cerem drepturile civice. Facem și un apel către autoritățile locale la respectarea drepturilor cetățenești ale comunității LGBTQ și ale susținătorilor săi.

Domnul viceprimar nu este în măsură pentru a decide în acest moment interzicerea unei manifestări pentru drepturile comunității LGBTQ și considerăm că declarațiile publice ar trebui făcute într-un mod mai responsabil", a declarat Lucian Dunăreanu, activist LGBTQ şi organizator Cluj Pride. 

De asemenea, trei deputaţi de Cluj, Adrian Dohotaru, de la USR, Csoma Botond, de la UDMR şi Horia Nasra, de la PSD, i-au reproşat primarului Emil Boc modul în care a gestionat autorizarea celor două manifestaţii publice din weekend, marşul LGBT de pe malul Someului şi mitingul Noii Drepte din Piaţa Avram Iancu. 

Comenteaza