Municipalitatea pregăteşte tradiţionala petrecere de Ziua Vârstnicului. Bugetul este mai mare decât anul trecut

Municipalitatea pregăteşte tradiţionala petrecere de Ziua Vârstnicului. Bugetul este mai mare decât anul trecut
Municipalitatea clujeană a început pregătirile pentru tradiţionala petrecere organizată de Ziua Vârstnicului la Cluj-Napoca. Miercuri, consilierii local vor vota un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de bani de la bugetul local pentru a organiza o petrecere pentru 2000 de vârstnici din oraş.

Organizarea acestui eveniment a devenit o tradiţie în Cluj-Napoca. Astfel, în 2015, municipalitatea pune la bătaie 200.000 de lei pentru sărbătorirea Zilei Vârstnicului, o sumă cu 50.000 de lei mai mare faţă de cea alocată anul trecut.

Proiectul de hotărâre va ajunge pe masa aleşilor în şedinţa de Consiliul Local din luna august. Potrivit devizului estimativ privind costurile activităţilor organizate pentru 2000 de persoane vârstnice, cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicului, preţul unui meniu se va ridica la 85 de lei/persoană, ceea ce duce la un total de 170.000 pentru acoperirea costurilor generate de mâncare şi băutură. Pentru programul artistic, care va avea o durată de aproximativ trei ore, va fi alocată suma de 30.000 de lei. Participanţii se vor bucura de reprezentaţiile a nu mai puţin de şapte artişti, printre care şi maestrul Dumitru Fărcaş, dar şi de momente oferite de două orchestre şi două ansambluri folclorice.

Potrivit oficialilor Serviciului de Asistenţă a Persoanelor cu Nevoi Speciale, evenimentul se va organiza „luând în considerare numărul mare al persoanelor vârstnice cu venituri reduse, în completarea serviciilor acordate prin intermediul Centrelor de Zi pentru Vârstnici, Clubul Pensionarilor şi a celorlalte compartimente din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală (organizată ca serviciu public în subordinea Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca), pentru a marca acest moment aniversar şi pentru a aduce bucurie în rândul vârstnicilor".

Cel mai probabil, la fel ca anii trecuţi, la eveniment vor participa persoane înscrise la centrele de zi pentru vârstnici şi la cluburile pensionarilor, membri activi, implicaţi în manifestarile culturale, sportive şi recreative şi în acţiunile de voluntariat, precum şi vârstnicii cu pensii care nu depăşesc cuantumul de 1.000 lei, înscrişi la Asociaţia Pensionarilor şi a Persoanelor Vârstnice din judeţul Cluj şi la Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor Cluj.

Ziua Internaţională a Vârstnicului este sărbătorită anual în data de 1 octombrie, după Rezoluţia nr. 45 din 1991 a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Comenteaza