Muzeele din Cluj, luate "cu asalt" de vizitatori, de Noaptea Muzeelor

Muzeele din Cluj, luate "cu asalt" de vizitatori, de Noaptea Muzeelor
| Foto: Facrbook/Noaptea Muzeelor Cluj-Napoca

Nu mai puțin de 83.000 de vizitatori clujeni și turiști au trecut, sâmbătă seara, pragul celor 27 de spații expoziționale, deschise în Cluj-Napoca, cu ocazia Nopții Muzeelor.

Ediția din acest an a evenimentului a atras un număr însemnat de vizitatori. Zeci de mii de persoane au ajuns, aseară, în cele 27 de spații expoziționale, deschise la Cluj-Napoca, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, când instituțiile sunt deschise până la miezul nopții. 

Muzeele, instituțiile de cultură, universitățile și alte organizații de profil din Cluj-Napoca au invitat publicul să descopere expozițiile, colecțiile, dar și să participe la evenimentele inedite.

"Nu mai puțin de 83.000 de vizitatori clujeni și turiști au trecut pragul celor 27 de spații expoziționale deschise cu ocazia Nopții Muzeelor!

Le mulțumim instituțiilor, organizațiilor non-guvernamentale și companiilor cu profil cultural pentru organizarea exemplară!", a transmis Centrul de Cultura Urbana al Primăriei Cluj-Napoca.

Locațiile care au putut fi vizitate în acest an au fost: Casino, Turnul Croitorilor, Turnul Pompierilor, Centrul pentru Tineret, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Alexandru Duma, Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie, Muzeul Holocaustului din Nordul Transilvaniei, Muzeul Memorial David Prodan, Muzeul Zoologic, Vivariul, Sala Liviu Vlad, UBB Art Hall, Galeria Paul Sima, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, La Cave - Institutul Francez din România la Cluj-Napoca, Complex Acvaristic (USAMV Cluj-Napoca) și Muzeul de Anatomie animală comparată (USAMV Cluj-Napoca), Muzeul Mitropoliei Clujului, Muzeul Militar „Mareşal Constantin Prezan”, Filiala Cluj-Napoca a Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I", Negative by GrainLab, Steampunk Transylvania - Fantasy house și Camera.

Comenteaza