Muzeul Școlii Medicale Clujene, deschis vizitatorilor în Noaptea Muzeelor 2024

Muzeul Școlii Medicale Clujene, deschis vizitatorilor în Noaptea Muzeelor 2024
| Foto: UMF Cluj

Sâmbătă, 18 mai, clujenii sunt invitați să viziteze, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, expoziția temporară „Între tradiție și inovație. Învățământul superior de medicină și farmacie din Cluj (1948-1990)” de la Muzeul Școlii Medicale Clujene.

Astfel, UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca îi invită pe cei interesați sâmbătă, începând cu ora 18:00, să viziteze expoziția „Între tradiție și inovație. Învățământul superior de medicină și farmacie din Cluj (1948-1990)”.

„Având ca punct de reper reforma educației de la sfârșitul anilor '40 care a produs schimbări în structura învățământului medical și farmaceutic din țara noastră, expoziția surprinde parcursul școlii medicale clujene în a doua jumătate a secolului XX. Fotografiile de epocă, documentele, publicațiile științifice, instrumentele medicale redau o panoramă a mediului academic clujean, expoziția fiind structurată în jurul a patru teme: activitate didactică, cercetare științifică, viață studențească, respectiv aparatură medicală și de laborator”, anunță reprezentanții Universităţii de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca.

De asemenea, conform sursei citate, vizitatorii vor avea ocazia să descopere obiectele de patrimoniu care fac parte din expoziția permanentă a Muzeului Școlii Medicale Clujene, inaugurat în anul 2023: „Diverse exponate, precum fotografii, documente, medalii, cărți poștale, instrumente medicale, farmaceutice și de laborator, cărți din sfera istoriei medicinei românești și universale (sec. XVII-XX) pun în lumină principalele etape istorice traversate de școala medicală clujeană începând cu secolul al XVIII-lea și până în zilele noastre”.

Muzeul Școlii Medicale Clujene, situat pe strada Emil Isac nr. 13 din Cluj-Napoca, va putea fi vizitat până la ora 24.00, intrarea fiind liberă.

Muzeul Școlii Medicale Clujene, deschis vizitatorilor în Noaptea Muzeelor 2024

Comenteaza