Muzicianul Adrian Berinde are nevoie de ajutorul oamenilor dragi pe care i-a lăsat în Cluj: "Durerile sunt cumplite, trăiesc cu morfină"

Muzicianul Adrian Berinde are nevoie de ajutorul oamenilor dragi pe care i-a lăsat în Cluj: "Durerile sunt cumplite, trăiesc cu morfină"

Unul dintre marii muzicieni români, bluesmanul și rockerul Adrian Berinde a ajuns la capătul puterilor și recunoaște problema gravă de sănătate ce-l ține la pat din luna decembrie. Îndrăgitul muzician are nevoie de ajutorul oamenilor dragi pe care i-a lăsat în Cluj.

Dragii mei,

În ultima vreme starea mea de sănătate s-a înrăutățit. De mai bine de un an mă bat cu un cancer care a metastazat pe oase. Durerile sunt cumplite, trăiesc cu morfină. Am ezitat mult să public aceste rânduri, dar nu mai am soluții. Sunt imobilizat în pat din Decembrie. Acum a apărut o șansă de tratament cu substanță nucleară într-o clinică din Germania. Aș putea să mă internez acolo pe data de 13 Mai, dar acest tip de operațiune costă, iar eu nu dispun de sumele necesare.

Vă scriu aceste rânduri în speranța că voi găsi înțelegere și ajutor din partea voastră.

Numerele de cont unde puteți dona cât doriți sunt:
Pay Pall adrian.berinde@gmail.com
Cont Lei: RO56BTRLRONCRT0V10821201 - Banca Transilvania
Cont Euro: RO14BTRLEURCRT0V10821202 - Banca Transilvania (SWIFT: BTRLRO22)
Titular: Berinde Adrian

Vă mulțumesc și vă port în suflet ca până acum.

Adrian Berinde

Ultima oară când artistul a urcat pe o scenă în București a fost la începutul anului trecut, când și-a lansat un nou album- ”Arcan”, printr-un concert la Muzeul Țăranului Român.

Adrian Berinde a trecut în urmă cu aproape zece ani printr-o operație de transplat de ficat.  În vârstă de 59 de ani, muzicianul orădean, absolvent al Școlii de Arte Plastice din Cluj a reușit să fugă din țară în 1982 și s-a stabilit în Elveția unde a lucrat ca pictor profesionist și unde a avut mai multe vernisaje. S-a reîntors în 1990 în țară și, de atunci a lansat opt albume și a susținut sute de concerte.

Comenteaza