Ne întoarcem către Someș, însă vedem doar gunoaie FOTO

Ne întoarcem către Someș, însă vedem doar gunoaie FOTO
Clujenii care aleg să se plimbe pe pietonala de pe malul Someşului, din cartierul Grigorescu, au parte de o imagine dezolantă: cursul de apă e invadat de gunoaie.

"Constat cum de la săptămână la săptămână starea râului Someş se degradează, în zona Sălii de Sport, Parcul la Butuci. Este evident că Someşul nu arată a râu sănătos, iar mizeria care se acumulează perturbă plimbările pe mal din cauza aspectului neplăcut şi a mirosului deranjant", spune Bogdan Romanică, un clujean ce locuieşte în cartierul Grigorescu.

În ultimii ani, mai multe ONG-uri clujene au organizat evenimente culturale pe malurile râului prin care şi-au propus să provoace şi să testeze ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca. Şi Primăria Cluj-Napoca a promis un concurs de soluţii pentru culoarul de apă care traversează oraşul şi îl leagă de localităţi care desenează zona metropolitană, însă nimic nu s-a concretizat până în prezent.

Nu în ultimul rând, Someşul reprezintă una dintre temele majore ale proiectului de candidatură a Clujului la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Peste 4.500 de clujeni au răspuns invitației de a se apropia de Someș, duminică, o zi plină de activități, în care au redescoperit că sunt riverani.

Menţionăm că râul Someşul Mic se află în administrarea Administraţiei Naţionale "Apele Române" - Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa Cluj-Napoca.

Comenteaza