Foto Nebunie în marile magazine la Cluj. Traficul în Auchan, blocat de noile restricții

Nebunie în marile magazine la Cluj. Traficul în Auchan, blocat de noile restricții
Noile restricții au dat peste cap circulația în centrul comercial din Iris | Foto: Info Trafic Cluj
Nebunie în marile magazine la Cluj. Traficul în Auchan, blocat de noile restricții
Nebunie în marile magazine la Cluj. Traficul în Auchan, blocat de noile restricții
Nebunie în marile magazine la Cluj. Traficul în Auchan, blocat de noile restricții

Centrele comerciale din oraș au fost luate cu asalt, iar traficul, blocat de către clienții dornici de a se aproviziona până la noua oră limită de închidere impusă de autorități pentru Cluj-Napoca.

Aceștia au prezentat imagini cu cozile imense formate vineri, la ora 18:00, la complexul comercial Auchan Iris, însă și la Kaufland magazinul era plin. “Geniale restricțiile”, „Am avansat, acum e în ambele sensuri”, "Program mai scurt = aglomerare mai mare. Ce înapoiat mintal a dat ordin pentru reducerea programului la magazine? La Kaufland era aglomerație de nu aveai loc”.

“Credeți că așa ajungem noi în casă până la 20:00?”, “Și noi am fost, dar am apucat să intrăm doar până în parcare”, "Cam ce se așteptau ăștia de sus? Așa ceva”, “Noile restricții și urmările lor, era de știut”, "Câți din voi ieșiți în stradă pentru a protesta împotriva aceste restricții penale!?” au fost câteva dintre reacțiile clujenilor.

Liber la slujbele de noapte, de Paștele Catolic și Ortodox

Conform deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă rata de infectare depășește 4,00, locuitorii se pot deplasa în afara locuinței până la ora 20:00 vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata depășește 7,5, restricția se aplică pentru toată durata săptămânii, situație în care este municipiul Cluj-Napoca.

Dacă rata de infectare depășește 4,00, magazinele vor fi deschise doar până la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile depășește 7,5 la 1.000 de locuitori, restricțiile prevăzute pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică se aplică pe întreaga durată a săptămânii.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness. Totuși, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei în perioadele 3-4 aprilie și 1-2 mai, în intervalul 20:00-02:00, pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui Catolic, respectiv a Paștelui Ortodox.​

Măsuri similare sunt instituite în localităţile clujene Apahida, Bonţida, Călăraşi, Ciucea, Gârbău, Palatca, Poieni şi Sic. Prefectul Clujului, Szilard Tasnadi, a explicat că aceste măsuri se aplică până când incidenţa scade sub 7,00 la mie. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia restrângerii restricţiilor, pe baza datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj.

Comenteaza