Nemţii se ocupă de reabilitarea staţiilor de epurare a apei din Cluj. GALERIE FOTO

Nemţii se ocupă de reabilitarea staţiilor de epurare a apei din Cluj. GALERIE FOTO
O companie nemţească, WTE Group, aflată la primul contract pe piaţa românească, se va ocupa de reabilitarea staţiilor de epurare a apei din Cluj

Contractul lucrărilor la staţiile de epurarea a apei a fost semnat pentru o periaodă de 21 de luni, lucrările fiind estimate la valoarea de 34 milioane de lei, dintre care 20 de milioane au fost alocate pentru staţia de la Gherla şi, respectiv 14 milioane pentru cea de la Huedin. Directorul ACI, Dorin Aşchilean, a susţinut că aceste lucrări vor fi finalizate la timp.

Staţiile de epurare vor fi reabilitate de către consorţiul ACI Cluj şi WTE Group. Compania nemţească WTE Group a intrat cu acest contract pentru prima dată pe piaţa românească.

Lucrările la staţiile de epurare de la Huedin şi Gherla sunt parte a unui proiect integrat, cu valoare totală de 175 milioane de euro, finaţat de către Uniunea Europeană şi lansat în 2008. Respectivul proiect are două componente: reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare şi reabilitarea staţiilor de epurarea a apei şi vizează mai multe oraşe din judeţele Sălaj şi Cluj.

Comenteaza