Niciun weekend fără clujeni băuți la volan! Unul a ajuns după gratii

Niciun weekend fără clujeni băuți la volan! Unul a ajuns după gratii
| Foto: Arhiva

Mai mulți şoferi clujeni s-au trezit cu dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar unul și-a petrecut duminica la "răcoare".

Astfel, duminică, 18 iulie, polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În fapt, în jurul orei 16.30, polițiștii Secției 7 Cluj-Napoca au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, care se deplasa pe strada Traian Vuia.

S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, reieșind o concentrație în valoare de 1.28 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii Biroului Rutier.

De asemenea, sâmbătă, 17 iulie, în jurul orei 18.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin, împreună cu cei ai Secției 8 Poliție Rurală, au depistat un conducător auto în vârstă de 55 de ani, din comuna Căpușu Mare, în timp ce se deplasa pe DJ 103K,  în afara localității Agârbiciu, aflându-se sub influența alcoolului. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Tot sâmbătă, în jurul orei 03.45, polițiștii au depistat un conducător auto în vârstă de 41 de ani, din municipiul Gherla, în timp ce se deplasa pe strada Parcului din municipiu. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în jurul orei 23.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au depistat un conducător auto în vârstă de 58 de ani, din comuna Apahida, în timp se deplasa pe strada George Coșbuc din localitatea Pata, deși se afla sub influența alcoolului. Acesta avea o concentrație de 0.50mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii au fost conduși de către polițiști la unități medicale în vederea recoltării probelor biologice și li s-a întocmit dosar penal, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Comenteaza