Nimeni nu respectă semaforul de pe podul Porţelanului

Nimeni nu respectă semaforul de pe podul Porţelanului

Podul porţelanului s-a pricopsit, în urmă cu o săpătmână, cu un semafor, iar municipalitatea a insituit câteva modificări pentru fluidizarea circulaţiei în zonă. Din păcate, şoferii nu respectă noile reguli de circulaţie. 

"Semafor pus degeaba nu il respecta nimeni!!", a scris Goron Daniel pe grupul Info Trafic, jud. Cluj, postând şi un video cu o coloană de maşini care trece pe roşu, în timp ce autovehiculele cu verde la semafor stau şi aşteaptă. 

Modificările impuse de municipalitate

Având în vedere creșterea valorilor de trafic în zona str. Nădășel-Pod Porțelanului-str. Porțelanului, până la realizarea noului pod care să permită circulația concomitent în ambele sensuri, Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Poliția Rutieră anunță amplasarea unui semafor mobil la Podul Porțelanului și schimbarea priorității în zonă astfel încât să fie posibilă degajarea circulației de pe pod. Prin urmare, strada Nădășel va deveni fără prioritate și se vor amplasa două indicatoare rutiere STOP de-o parte și de cealalta a intersecției cu str. Alexandru Sahia.

Bară la bară, cozi de kilometri. Aşa arată o zi obişnuită pe podul din zona Clujana. Problema nu este una nouă şi a fost supusă atenţiei municipalităţii chiar şi în cadrul programului de Bugetare participativă. Simona Stouca scria: „ Pentru a înţelege, vă rog să experimentaţi trecerea peste podul actual la orice oră".

Podul Porţelanului va fi reconstruit

Podul Porţelanului va fi nou, construit în amonte de actualul podeţ cu o singură bandă, pe care se circulă alternativ. Noua trecere peste Someş va avea o bandă pe sens, trotuar şi pistă de biciclete, în timp ce actualul pod va rămâne pietonal. Proiectul este avansat: se licitează deja execuţia lucrărilor. Reprezentanţii Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) au cerut o serie de clarificări şi urmează să publice anunţul pe site în această săptămână. Costul lucrărilor este estimat la 5,3 milioane de lei.

Comenteaza