"Noaptea Muzeelor" a umplut muzeele UBB şi Bastionul Croitorilor FOTO

Numeroşi clujeni au participat sâmbătă seară la expoziţiile prezentate cu ocazia programului „Noaptea Muzeelor”, atât la muzeele Universităţii Babeş-Bolyai, cât şi la Bastionul Croitorilor.

Zeci de persoane aşteptau sâmbătă în jurul orei 20 pentru a intra la Muzeul de Mineralogie, din incinta sediului central al UBB, din cauza afluxului mare de vizitatori intrarea fiind permisă în grupuri de câte 30 de persoane.

La Muzeul de Paleontologie, din aceeaşi incintă, dar situat într-un corp separat al clădirii, alte câteva zeci de persoane au vizitat simultan exponatele. Cu ocazia Nopţii Muzeelor a fost vernisată expoziţia „Rudiştii - dinozaurii mărilor", în cadrul căreia au fost prezentate astfel de vieţuitoare marine - rudişti - care ar fi trăit în vechime în apa mărilor.

Între exponate au putut fi văzute şi scheletul foarte vechi al unui urs de peşteră, mulaje de crocodil sau pisică de mare, de asemenea foarte vechi.

Numeroşi vizitatori au trecut şi pragul Muzeului Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), unde a fost prezentată în premieră o expoziţie ce a cuprins cărţi poştale, medalii şi alte obiecte, donate inclusiv de familii ale universitarilor clujeni, sau achiziţionate de muzeu.

Clujenii au luat cu asalt sâmbătă şi Bastionul Croitorilor, unde au putut admira o expoziţie cu lucrări realizate de Floarea Bulduş, o expoziţie foto având ca temă dezastrul din Japonia sau o expoziţie cu titlul "Dacii în era virtuală" a Muzeului de Istorie a Transilvaniei, prezentată chiar noaptea, începând cu ora 22, până la ora 4 dimineaţa.

 

 

Comenteaza