Ce s-a mai întâmplat la UNTOLD. Noi cazuri de consum și trafic de droguri și trei persoane la spital

Ce s-a mai întâmplat la UNTOLD. Noi cazuri de consum și trafic de droguri și trei persoane la spital
| Foto: Facebook/IPJ Cluj

Jandarmii şi poliţiştii clujeni au anunțat bilanțul celei de-a doua zile a festivalului UNTOLD de la Cluj-Napoca.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au depistat, în a doua zi de desfăşurare a festivalului UNTOLD, 14 persoane care au încălcat legea privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Potrivit Jandarmeriei Române, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, în cea de-a doua zi a festivalului, poliţiştii au aplicat un număr de 77 sancţiuni contravenţionale în urma abaterilor înregistrate. Dintre acestea, 65 au fost cauzate de nerespectarea normelor rutiere, în acord cu OUG 195/2002R, patru pentru încălcarea Legii 61/1991R, iar o altă sancţiune în domeniul transportului în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Poliţiştii au constatat cinci infracţiuni prevăzute de Legea 194/2011, privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare şi trei infracţiuni de furt sau furt calificat.

De asemenea, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au constatat patru infracţiuni la Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Au fost aplicate 12 amenzi şi 6 avertismente privind încălcări constatate pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi a regulilor referitoare la fumat în locurile publice.

Activităţile de verificare şi control privind apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă vor continua şi în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficienţele pe această linie.

Trei persoane, transportate la spital

În punctele și posturile medicale avansate 147 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri.

Majoritatea afecțiunilor au fost ușoare și au fost soluționate pe loc de către personalul medical pe loc. Doar în trei situații a fost necesar transportul la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Comenteaza