Foto Noi probleme pe Autostrada Transilvania. "Sunt șanse mari de anulare după ani întregi de chin"

Noi probleme pe Autostrada Transilvania. "Sunt șanse mari de anulare după ani întregi de chin"

Asociația Pro Infrastructura (API) atrage atenția asupra posibilității anulării licitației pentru ciotul de 4,5 km al Autostrăzii Transilvania (A3), între Aeroportul Transilvania (Ungheni) și sud-vestul orașului Târgu Mureș (plus drum legătură conexiune cu zona Promenada Mall/Metro).

"Atenție, licitația a fost lansată acum aproape 3 ani, pe 21octombrie 2016, iar autorizația de construire a fost emisă în aprilie 2017. Pe-atunci părea a fi un proiect gestionat responsabil de statul român, birocrația fiind rezolvată înainte de semnarea contractului. Dar ulterior totul s-a transformat într-un FIASCO.

Echipa care a gestionat licitația a luat nenumărate decizii eronate, întoarse în repetate rânduri de judecători în urma contestațiilor celor doi antreprenori rămași în cursă (Strabag și Itinera). Și telenovela nu s-a terminat, depășindu-se inclusiv termenul de valabilitate a ofertelor (30 noiembrie 2018). Sunt șanse mari de anulare după ani întregi de chin", arată API, care spune că "cel mai grav este că autorizația de construire NU mai este valabilă, expirând în aprilie 2019, ea fiind condiționată de începerea lucrărilor în cel mult doi ani de la emitere. Cel mai probabil trebuie obținute din nou toate avizele, autorizațiile și certificatul de urbanism". 

Comenteaza