Breaking news Noile RELAXĂRI, în vigoare de astăzi la Cluj

Noile RELAXĂRI, în vigoare de astăzi la Cluj

Măsurile de relaxare pentru perioada sărbătorilor au intrat în vigoare. Printre acestea se numără eliminarea restricțiilor de circulație, renunțarea șl mască în spațiile publice deschise neaglomerate și accesul la mall pe bază de test negativ.

Noile măsuri anunțate de autorități se aplică de azi, joi, 9 decembrie. Mai precis, timp de 14 zile, indiferent de rata de infectare din localitate, clujenii se vor putea bucura de relaxările introduse cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Așadar, începând de astăzi, se elimină interdicția de circulație a persoanelor pe timpul nopții, programul magazinelor și a tuturor operatorilor economici, precum și al competițiilor sportive și al celor culturale se prelungește până la ora 22.00, în magazinele nealimentare precum mall-uri vor avea acces și persoanele nevaccinate care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

În hoteluri ori pensiuni se vor putea caza și persoanele nevaccinate care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid, se va permite accesul tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, iar în zilele de 24 și 25 decembrie 2021, precum și 31 decembrie – 01 ianuarie 2022, restaurantele și cafenelele vor putea funcționa fără restricții.

Totodată, activitatea cu publicul este permisă până la 50% din capacitatea spațiului, în intervalul orar 5.00-22.00 și în sălile de sport şi fitness, la piscinele interioare, în sălile de jocuri de noroc, precum şi la locurile de joacă pentru copii, târguri, bâlciuri şi talciocuri.

Accesul este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore şi persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile publice deschise neaglomerate, însă va fi purtată în continuare în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, spaţiile publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloacele de transport în comun, locul de muncă, pieţe, târguri sau acolo unde se formează cozi.

Hotărârea CJSU Cluj privind noile măsuri, AICI

 

Comenteaza