Noua Dreaptă l-a comemorat pe Avram Iancu printr-un marş prin centrul Clujului FOTO

Noua Dreaptă l-a comemorat pe Avram Iancu printr-un marş prin centrul Clujului  FOTO
Reprezentanţii organizaţiei Noua Dreaptă s-au întâlnit duminică, la ora 15.00, în Piaţa Mihai Viteazu, având asupra lor steaguri tricolore, steaguri în culorile alb-verde ale organizaţiei, dar şi un tablou al lui Avram Iancu. În finalul marşului, aceştia au reiterat o propunere şoc lansată în urmă cu circa 10 zile la Cluj-Napoca.

Participanţii la marş au plecat pe traseul strada Regele Ferdinand - Piaţa Unirii - Bulevardul Eroilor până în Piaţa Avram Iancu.

Ei au intonat mai multe despre Avram Iancu, conducătorul Revoluţiei române din Transilvania din 1848, şi au arborat un drapel tricolor de mari dimensiuni.

Vorbitorii au evocat faptul că Parlamentul României l-a declarat, pe Avram Iancu, erou naţional.

Pe parcursul marşului prin centrul oraşului, cei peste o sută de participanţi ai Noii Drepte au scandat mai multe lozinci printre care "Harghita, Covasna, pământ românesc","România românilor", "Noi suntem români, aici pe veci stăpâni", "România mare în vechile hotare" , "Avram Iancu, erou naţional".

Preşedintele organizaţiei Noua Dreaptă Cluj, Codrin Goia, a declarat, în discursul ţinut în Piaţa Avram Iancu, că cere mutarea capitalei României la Sfântu Gheorghe: "Cerem Guvernului mutarea capitalei României în Ardeal, la Sfântu Gheorghe, pentru a avea o poziţie centrală, mult mai accesibilă din toate zonele ţării. De asemenea, cerem acest lucru pentru că în Ţinutul Secuiesc există o problemă cu separatismul şi noi nu dorim destrămarea României. Iar cea mai bună soluţie pentru prevenirea separatismului şi autonomiei pe criterii etnice este mutarea capitalei în acea zonă".

 

 

Comenteaza