Nu există drumuri închise sau blocate în Cluj. Unde s-a intervenit pentru curăţarea zăpezii

Nu există drumuri închise sau blocate în Cluj. Unde s-a intervenit pentru curăţarea zăpezii
| Foto: Arhiva

Pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar în unele zone circulaţia este îngreunată din cauza precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi a fenomenului de polei.

Precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare căzute în ultimele 12 ore, deşi reduse din punct de vedere cantitativ, precum şi temperaturile sub zero grade Celsius înregistrate, au afectat mai multe drumuri judeţene, mai ales în zona de munte.

Astfel, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de ieri, 18 martie, s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 - zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a șapte utilaje şi a fost folosită o cantitate de 27 de tone de material antiderapant. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 18 drumuri judeţene, cu nouă utilaje.

Pe raza Lotului 2 - zona Turda, în cursul acestei dimineţi se acţionează pe un singur drum judeţean, respectiv DJ 107R Băişoara – Muntele Băişorii – Muntele Mare, cu două utilaje.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil şi cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Consiliul Județean reamintește participanților la trafic faptul că, potrivit legii, acesta administrează doar drumurile județene, de a căror deszăpezire este și responsabil. În acest context, toți cei care se confruntă cu probleme sau au nemulțumiri referitoarea la modul în care se acționează pentru deszăpezirea unor drumuri naționale sau comunale, sunt rugați să se adreseze Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, respectiv Primăriilor în administrarea cărora se află respectivele drumuri.

Comenteaza