Numele celor care au ocupat "judeţeana de partid" din Cluj la Revoluţie, gravate pe o placă de marmură, dezvelită astăzi VIDEO

Numele celor care au ocupat
O placă de marmură ce înşiră numele celor care au ocupat sediul PCR din Cluj-Napoca la Revoluţia din 1989 a fost dezvelită astăzi chiar în holul ocupat, în urmă cu 23 de ani, de către revoluţionari.

"Judeţeana de partid", cum era cunoscut sediul judeţean al PCR, funcţiona în clădirea unde acum este instalată Instituţia Prefectului, în centrul Clujului. 23 de ani au durat până când în holul clădirii a fost amplasată o listă care înşiră numele celor care au ocupat clădirea, la Revoluţie, şi două luni de avize după iniţiativa revoluţionarilor de atunci, care s-au adresat prefectului Gheorghe Vuşcan.

Placa a fost dezvelită fără oficii de către Vuşcan, după care aceasta a fost "sfinţită" de un sobor de preoţi condus de Vasile Someşanul. La eveniment au participat mare parte dintre cei prezenţi în urmă cu 23 de ani pe acelaşi hol, în calitate de revoluţionari. "Veşnică amintire pentru cei care şi-au jertfit viaţa acum 23 de ani, respect şi stimă celor care au supravieţuit printr-o minune", a spus Vuşcan după "sfinţirea" plăcii.

Vezi mai jos ce spune prefectul Vuşcan despre dezvelirea plăcii:

Comenteaza