O adolescentă a stors bani de la familia femeii dispărute la Cluj, promițând "informații"

O adolescentă a stors bani de la familia femeii dispărute la Cluj, promițând "informații"

O tânără de 16 ani este cercetată pentru înșelăciune după ce, profitând de disperarea fiicei care-și căuta mama dispărută de acasă, a cerut 1.000 de lei pentru a oferi informații, care s-au dovedit false, despre unde s-ar afla femeia.

Poliția a fost sesizată luni, 29 martie, cu privire la faptul că o femeie de 49 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a plecat în mod voluntar de la domiciliul său.

Potrivit IPJ Cluj, ca urmare a mediatizării cazului atât de către mass-media cât și de către familie pe rețelele de socializare, fiica femeii a fost contactată de către o persoana necunoscută care i-a solicitat sume de bani în schimbul obținerii de date cu privire la locația în care s-ar afla mama acesteia împotriva voinței sale, parte din suma solicitată fiind achitată de către aparținători.

În acest context, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, fiind efectuate activități specifice cu sprijinul UTAI Cluj-Napoca și a Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj.

"În contextul în care femeia de 49 de ani s-a întors la domiciliu, nefiind victima unei presupuse infracțiuni de lipsire de libertate, în cauză s-a dispus schimbarea încadrării juridice în infracțiunea de înșelăciune. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit identitatea persoanei, o tânără de 16 ani, din județul Suceava.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Suceava, aceasta a fost depistată la domiciliul său, fiind condusă la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.

S-a stabilit faptul că în urma luării la cunoștință prin intermediul mass-media și a rețelelor de socializare despre plecarea femei de la domiciliu, a decis să o contacteze pe fiica acesteia cu scopul de a o induce pe aceasta în eroare pentru a obține diferite sume de bani. Prejudiciul a fost parțial recuperat, fiind restituit familiei", mai precizează reprezentanții IPJ Cluj. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Tânăra a postat anunţul dispariției mamei sale pe reţelele de socializare, împreună cu numărul de telefon, iar apelul său disperat a fost distribuit rapid la mii de oameni. A fost sesizată inclusiv Poliția și au început căutările. Femeia dispărută a revenit la domiciliu marți seara (detalii AICI).

 

Comenteaza