O asociație și-a propus să restaureze monarhia și România Mare

O asociație și-a propus să restaureze monarhia și România Mare
A cincea generaţie regală, reprezentată de Principesele Margareta, Elena, Sofia şi Maria, are pregătirea necesară pentru a continua lanţul dinastic, pregătind a şasea generaţie, reprezentată de domnişoarele Elisabeta-Karina de Roumanie şi Elisabeta-Maria Biarneix, conform acesteia.

"Regina Ana a fost consoarta Regelui Mihai I timp de 68 de ani. Forţat să abdice la 30 decembrie 1947, Regele a purtat în exil Regatul, Coroana şi Dinastia. Regina Ana a devenit membră a Dinastiei Române la 10 iunie 1948. 

Nu a purtat coroana şi demnitatea regală întrucât Naţiunea Română nu s-a învrednicit să recupereze tradiţia monarhică, întreruptă samavolnic de către invadatorii Europei de răsărit. Ana a României a fost Regina noastră neîncoronată. Dinastia Română a revenit în ţară în 1997, când Regele Mihai I a anunţat, la 30 decembrie, decizia sa ca Principesa Margareta, prima sa fiică, să-i fie succesor.

10 ani mai târziu, în 30 decembrie 2007, Regele Mihai I a promulgat Normele Fundamentale ale Familiei Regale, conferind Principesei Moştenitoare Margareta titlul de „Custode al Coroanei Române”", conform Asociației Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM).

"Moştenirea Regelui Mihai I şi a Reginei Ana se regăseşte în continuitatea dinastică. Împlinirea ei va fi realizată atunci când Coroana va fi repusă în fruntea Naţiunii Române prin întemeierea Noului Regat al României Mari. Regina Ana a crezut tot timpul în idealul restaurării monarhiei, pe care noi, tinerii români, avem datoria de a-l transforma într-un proiect naţional pentru a înfăptui ceea ce Seniorul Corneliu Coposu numea „recuperarea României”. 

Adresându-se Naţiunii Române de la plenul Parlamentului României, cu prilejul Jubileului de 90 de ani, la 25 octombrie 2011, Regele Mihai I afirma: „Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.

Acum aproape un an, la 8 noiembrie 2015, Regele Mihai I spunea tinerilor români: „Timpul României voastre a început!". România noastră poate fi una demnă, respectată şi prosperă, iar generaţia noastră este chemată să-şi aducă contribuţia. În 25 octombrie 2016, Regele Mihai I va împlini 95 de ani. Să-l cinstim cum se cuvine", menționează conducerea organizației.

Regina Ana a României s-a născut în ziua de 18 septembrie, în anul 1923, şi a trecut în neființă în ziua de 1 august, în 2016.

Comenteaza