O clujeancă, nemulţumită de incidentele de pe strada Dragalina "Au fost situaţii în care şoferul mai avea putin şi îl lua la bătaie pe săracul pieton"

O clujeancă, nemulţumită de incidentele de pe strada Dragalina
Pietoni înjuraţi sau la un pas să fie bătuţi pe o trecere de pietoni din Cluj-Napoca. Este scenariul pe care o femeie îl trăieşte zi de zi, chiar în faţa casei sale. Acum, clujeanca a ajuns să ceară sprijinul autorităţilor, pentru ca evenimentele neplăcute să ia sfârşit.

O femeie din care locuieşte pe strada General Dragalina din Cluj-Napoca este terifiată de evenimentele care au loc zi de zi pe trecerea de pietoni din apropierea casei sale. Femeia relatează că şoferii nu opresc la marcajul rutier şi că, în cazul în care un pieton are ghinionul să întâlnească un şofer mai agresiv, se poate alege cu înjurături sau chiar lovituri. Femeia relatează că a fost chiar ea la un pas de a-şi pierde viaţa pe respectivul marcaj.

"Aş dori să fac o sesizare în legatură cu unica trecere de pietoni de pe strada General Dragalina. Această trecere de pietoni care face legătura între staţia de autobuz de pe Gen. Dragalina, Belvedere şi podul pietonal Elisabeta este zilnic traversată de foarte mulţi oameni, printre care şi copii. Problema pe care aş dori sa o aduc în atenţia dumneavoastră este faptul că şoferii de automobile NU OPRESC la această trecere dacă se întamplă să fie traversată de o persoană sau chiar de un grup de persoane", a relatat femeia, pe pagina domnuleprimar.ro.

Neatenţia şi nesimţirea unora dintre şoferi sunt deja elemente cunoscute în traficul clujean, însă detaliile poveştii de pe trecerea de lângă Someş nu se opresc aici. Pe lângă asta, pentru pietoni pare a fi o adevărată provocare să traverseze stada pentru că, după cum povesteşte femeia, riscă să fie înjuraţi sau chiar bătuţi de participanţii la trafic.

"Au existat situaţii în care şoferul mai avea puţin şi îl lua la bătaie pe săracul pieton pentru că a îndrăznit să treacă strada LEGAL sau îl claxona şi îl injura. Mi s-a întâmplat şi mie, de asemenea, de aproximativ două ori, să fiu lovită de o maşină în timp ce traversam trecerea de pietoni deoarece şoferul automobilului care m-ar fi putut accidenta dorea să depăşească pe trecere un alt automobil, al cărui şofer a fost suficient de cerebral să oprească pentru a mă lăsa să trec regulamentar şi sigur strada. Vă invit să observaţi timp de o zi cu ce viteză circulă automobilele pe această stradă şi câţi şoferi acordă prioritate vieţilor pietonilor în momentul în care aceştia trec legal strada", explică aceasta.

Sătulă de scenariile care se repetă zi de zi, clujeanca solicită ajutorul autorităţilor. Aceasta cere o măsură care să prevină apariţia accidentelor, motivând că indicatoarele amplasate nu sunt suficiente

"Vă rog frumos să găsiţi o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme, respectiv încetinirea vitezei automobilelor, deoarece un simplu şi banal semn "trecere de pietoni", precum şi marcajul pietonal se pare că nu este de ajuns pentru şoferii noştri "experţi", iar astfel pot fi evitate eventualele accidente!", adaugă femeia.

Până la publicarea materialului, Primăria Cluj-Napoca nu a oferit niciun fel de răspuns solicitării. Cel mai probabil, una dintre soluţiile care ar putea fi aplicate de municipalitate în acest caz ar fi amplasarea în zonă a unor praguri de sol pentru reducerea vitezei, însă orice măsură care ar putea fi implementată trebuie să primească mai întâi avizul Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale.

Comenteaza