O mie de clujeni împotriva RMGC, în a zecea săptămână de proteste

O mie de clujeni împotriva RMGC, în a zecea săptămână de proteste
Nu se lasă: protestatarii anti-RMGC au umplut şi în această seară piaţa Unirii, în a zecea săptămână de manifestări - şi al 11-lea protest.

Aproape o mie de persoane s-au adunat în piaţa Unirii în această seară, pentru a milita împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, în a zecea săptămână neîntreruptă de proteste - şi al 11-lea astfel de eveniment, având în vedere că imediat după prima duminică de manifestări activiştii anti-RMGC au organizat încă un protest, în care au blocat traficul în faţa Primăriei, aşezându-se pe carosabil.

De data aceasta manifestanţii au adus cu sine nu doar pancarte şi steaguri, dar organizatorii, ajutaţi de tehnică - un generator de energie electrică, un amplificator şi boxe - au difuzat câteva piese hip-hop, între care una compusă special împotriva proiectului minier.

De la protestul din această seară nu au lipsit şi cele două figuri publice care participă regulat la manifestări - fostul parlamentar Peter Eckstein Kovacs şi soţia primarului Emil Boc, Oana.

Peter Eckstein Kovacs a lipsit o singură dată de la proteste - atunci era plecat din ţară şi nu a putut participa, dar spune că nu va lipsi la nici unul de acum înainte. "Doar la marşuri nu mai particip, nu mă ţin picioarele", explică el.

La ora transmiterii aceste ştiri coloana de manifestanţi urma să pornească în tradiţionalul marş în oraş, de data aceasta spre Iulius Mall şi retur.

În timp ce clujenii manifestau împotriva exploatării miniere, în Capitală avea loc un protest similar, unde numărul participanţilor ajungea la 2.000.

UPDATE 19.00 Numărul protestatarilor de la Cluj ajunge şi el acum la aproape 2.000; grupul se îndreaptă spre Iulius Mall, pe bulevardul Titulescu.

Etichete
Comenteaza