Update Video O nouă inspecţie de la Ministerul Transporturilor pe Autostrada Sebeș-Turda

O nouă inspecţie de la Ministerul Transporturilor pe Autostrada Sebeș-Turda

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se află, joi, în județul Alba, unde verifică stadiul lucrărilor de pe Loturile 1 și 2 ale autostrăzii A10 Sebeș-Turda.

El s-a întâlnit, în zona Rădești, cu prefectul de Alba, dănuț Hălălai, deputatul PSD Ioan Dîrzu și reprezentanții firmei Aktor, antreprenorul care construiește Lotul 2, conform ZiarulUnirea.ro.  

Ulterior, ministrul Răzvan Cuc a ajuns la șantierul nodului rutier Alba Iulia Nord unde s-a întâlnit cu reprezentanții firmei Pizzarotti, antreprenorul Lotului 1. Acesta a declarat că în cadrul inspecției discută cu antreprenorii despre detaliile tehnice ale construcției și despre stadiul în care se află lucrările.

CNAIR recunoaşte: "mobilizare slabă"

Amimtim că, în 20 martie 2019, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  a publicat imagini video de pe lotul doi al Autostrăzii 10 Sebeş-Turda. "S-a constatat o mobilizare slabă, având în vedere că data oficială de începere a lucrărilor a fost 15 martie 2019. Antreprenorul și-a asumat ca termen pentru dare în circulație sfârșitul acestui an". 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general al CNAIR, Narcis Neaga au verificat, şi la început de martie, stadiul lucrărilor de pe Autostrada (A10) Sebeş-Turda.  La acea vreme, "progresul fizic era de 61,35% (lotul 1), respectiv 49% (lotul 2)". 

Loturile 1 şi 2 ar trebui finalizate în 2019

Autostrada Sebeş - Turda va avea o lungime totală de 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda. Loturile 3 şi 4 au fost dechise circulaţiei în 2018. 

 

Comenteaza