O nouă serie de controale în cluburile clujene. Amenzi de 42.000 de euro

O nouă serie de controale în cluburile clujene. Amenzi de 42.000 de euro
După tragedia din clubul bucureştean Colectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intensificat controalele în cluburi, baruri, discoteci și săli de cinematograf şi spectacole, iar amenzile date ajung la sume din ce în ce mai mari.

Dacă săptămâna trecută reprezentanţii inspectoratului anunţau că au aplicat 29 de amenzi, în cuantum de 164.000 lei (36.846 de euro), acum transmit că în urma ultimelor controale efectuate între timp au dat 23 de amenzi, în valoare de 187.000 de lei (42.013 de euro). 

În weekendul trecut, atât pe timpul programului de zi, cât și pe timp de noapte, 14 inspectori de prevenire ai ISU Cluj au controlat inopinat 29 de astfel de obiective din judeţ. Deşi numărul localurilor publice vizate este mai mic faţă de precedentul raport, de 62, nu sunt diferenţe mari în ceea ce priveşte numărul de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor constatate.

În cadrul controalelor de la sfârşitul săptămânii trecute au fost depistate 66 de asemenea încălcări, în urma cărora au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, dintre care patru avertismente, iar restul amenzi. Spre comparaţie, verificările anterioare s-au soldat cu depistarea a 72 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor.

"Principalele încălcări ale normelor de securitate la incendiu constatate se referă la deficiențe privind organizarea activității de apărare împotriva incendiilor, deficiențe privind existența și funcționalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor şi nereguli din punct de vedere al prevenirii situațiilor de urgență - având caracter tehnic - identificate în obiectiv", au precizat reprezentanţii ISU.

De asemenea, pe timpul acestor controale au fost efectuate 29 de recunoașteri ale obiectivelor de către opt reprezentanți ai subunităților de intervenție ale ISU Cluj și au fost efectuate și cinci exerciții de evacuare cu personalului angajat de pe locul de muncă.

Comenteaza