Obstacole race, salturi cu paraşuta şi tir cu arcul la cursa "Fugi cu Donath!"

Obstacole race, salturi cu paraşuta şi tir cu arcul la cursa
Cursa de alergare cu obstacole "Fugi cu Donath!" va avea loc sâmbătă, 31 mai, în Pădurea Hoia.

Evenimentul se adresează sportivilor de orice fel, fie pasionaţi de alergare, crossfit, parkour, free running, escaladă sau alte sporturi. Lungimea traseului este de 5 km, dar alergătorii profesioniști vor parcurge 15 km.

Printre obstacole se găsesc pereţi verticali ce vor trebui escaladaţi cu sau fără ajutorul frânghiilor, alte formaţiuni verticale, plane sau piramidale care vor trebui depăşite, pasaje înguste, ascendente, descendente sau în zig-zag ce vor trebui trecute în alergare, tuneluri joase prin care se va trece târâş, segmente în care se va alerga printre anvelope auto sau alte amenajări; se vor face căţărări pe plase textile sau amenajări similare, se vor trece gropi cu apă ori cu noroi şi multe altele.

Concursul readuce în actualitate legenda ciobanaşului Donath, o variantă clujeană a legendei lui Phidippides, eroul care a alergat 42 de kilometri pentru a aduce veste despre lupta de la Marathon, după care, din cauza efortului, a murit. La fel, Donath, un ciobanaş care păştea oile în zona pădurii Hoia a fugit să dea de veste în cetatea Clujului de pericolul turcesc, murind apoi din cauza epuizării. În plus, dorim să promovăm şi Parcul Naţional Etnografic "Romulus Vuia", aparţinând Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

În cadrul evenimentului se vor mai putea pratica salturi cu parașuta, tir cu arcul și paintball.

CITEŞTE ŞI În vizită la Donath, ciobanul care a salvat Clujul

Etichete
Comenteaza