Şofer băut şi fără permis, a acroşat un autovehicul şi a fugit de la locul faptei

Şofer băut şi fără permis, a acroşat un autovehicul şi a fugit de la locul faptei
Un conducător auto de 59 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără a deţine permis de conducere. Acesta a acroşat un autovehicul şi a fugit de la locul incidentului.

Fapta bărbatului a fost sesizată la poliţie duminică, la ora 17:26, de un bărbat din comuna Mintiu Gherlii, care susţine că, în timp ce se deplasa pe DJ 108 B, dinspre comuna Recea Cristur, a fost acroşat de un alt autovehicul care şi-a continuat deplasarea fără să se oprească. 

"În urma verificărilor, poliţiştii rutieri au identificat autoturismul indicat şi au depistat conducătorul auto. S-a stabilit că este vorba de un bărbat de 59 ani, din municipiul Dej, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta avea o concentraţie de 0,53 mg/l alcool în aerul expirat. De asemenea, bărbatul figura în evidenţe cu permisul de conducere reţinut", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Luni, 8 septembrie, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe" şi „conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată", fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Comenteaza