Şoferul cu BMW, care a lovit mortal un biciclist în Grigorescu, a trecut pe roşu

Şoferul cu BMW, care a lovit mortal un biciclist în Grigorescu, a trecut pe roşu
Şoferul cu BMW care a lovit mortal un biciclist, duminică dimineaţa, pe strada Splaiul Independenţei din Cluj-Napoca, a intrat în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului. Bărbatul avea şi o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"La data de 02.03.2014, ora 09:55, un bărbat de 34 ani, din Cluj-Napoca, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat), în timp ce conducea un autovehicul pe strada Splaiul Independenţei spre strada Plopilor din Cluj-Napoca, nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric aflat în funcţiune, a pătruns în intersecţie şi a accidentat mortal un bărbat de 73 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, pe culoarea verde a semaforului, în timp ce se deplasa pe bicicletă", se arată într-un comunicat remis presei de IPJ Cluj.

În urma impactului, bicicleta a fost proiectată într-un alt autovehicul care circula din sens opus. Şoferul BMW-ului a fugit de la locul faptei, fiind găsit de poliţişti o oră mai târziu.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "ucidere din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie", urmând ca bărbatul să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de arestare preventivă.

Comenteaza