Oficial european: România nu a trecut de vârful epidemiologic

Oficial european: România nu a trecut de vârful epidemiologic

Andrea Ammon, director al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), a spus într-o videoconferinţă, că cinci ţări europene continuă să înregistreze o creştere a contaminărilor, printre care și România.

Andrea Ammon, directorul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) spune că România nu a trecut de vârful epidemiei de coronavirus. Aceasta a afirmat într-o videoconferinţă susţinută cu eurodeputaţii de la Bruxelles că mai multe ţări "nu au înregistrat nicio evoluţie semnificativă a situaţiei în ultimele două săptămâni".

Conform oficialului european, primul val al epidemiei COVID-19 în Europa a trecut, mai puțin în România, Bulgaria, Polonia, Suedia și Marea Britanie.
 
Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) asigură supravegherea sanitară a celor 27 de state membre ale UE, dar şi a Regatului Unit al Marii Britanii, a Norvegiei, Islandei şi Liechtensteinului.
 
"Sâmbătă părea că primul val al transmiterii a trecut de perioada de vârf la nivel european", a spus Andrea Ammon, potrivit Mediafax.
 

Comenteaza