Ofiţerul de poliţie Curt îşi încearcă şansele de eliberare la Înalta Curte

Ofiţerul de poliţie Curt îşi încearcă şansele de eliberare la Înalta Curte
Curtea de Apel Cluj a respins o nouă cerere de eliberare din arest făcută de comisarul şef Mihai Curt-Iosip, trimis în judecată de către DNA pentru trafic de influenţă.

Poliţistul a fost denunţat de cămătarul Gabor Gabor, ale cărui declaraţii par a fi „cusute cu aţă albă".

În rechizitoriul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), prin care a fost trimis în judecată, se arată că în cursul anului 2011 ofiţerul l-ar fi lăsat pe Gabor Gabor să creadă că poate să intervină pe lângă poliţişti, procurori şi funcţionari ai Registrului Auto Român (RAR) Cluj pentru ca acesta să-şi recupereze un autoturism de teren reţinut de autorităţi ca fiind furat. Pentru intervenţie, comisarul şef i-ar fi cerut lui Gabor Gabor 5.000 de euro şi 3.500 de lei.

Întrucât nu ar fi rezolvat problema, în 9 ianuarie 2013 Curt i-a restituit denunţătorului 1.000 de euro, iar în 15 ianuarie, încă 2.000 de euro. Denunţătorul lui Curt este un cămătar, al cărui frate, Lajos Gabor, l-a denunţat pe judecătorul clujean Viorel Burzo în 2001. Curt se află în arest din 18 ianuarie. Ieri, Curtea de Apel Cluj a audiat mai mulţi martori, între care şi pe Gabor Gabor, care a dat declaraţii contradictorii. Tot ieri, poliţistul a făcut o cerere de liberare sub control judiciar, respinsă însă de instanţă.

„Am făcut recurs. Cererea de liberare provizorie sub control judiciar este un drept al persoanei arestate. Motivarea noastră e că la acest moment, după ce instanţa şi-a putut face o imagine de principiu asupra probelor, buna desfăşurare a procesului penal nu este împiedicată de judecarea domnului Curt în stare de libertate. Inculpatul primeşte un suport larg din partea familiei. Am depus la instanţă o listă cu peste 500 de semnături prin care vecini, colegi, cunoştinţe ale inculpatului consideră că cercetarea sa în stare de libertate nu ar fi un impediment pentru procesul penal", a spus avocatul Rareş Trif, apărătorul lui Curt.

Recursul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cursul săptămânii viitoare. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 4 aprilie, când vor fi audiaţi Constantin Asăvoaie, care a împrumutat 100.000 de dolari de la Gabor Gabor, precum şi doi colegi de la Serviciul Furturi Auto ai ofiţerului de poliţie.

Comenteaza