Verdictul de care depinde dacă vom avea doi viceprimari

Verdictul de care depinde dacă vom avea doi viceprimari
Curtea de Apel Cluj a rămas în pronunţare în privinţa viceprimarului Horvath Anna, judecată pentru fapte de corupţie.

UPDATE Curtea de Apel a comunicat vineri că Horvath Anna rămâne sub control judiciar. Astfel, viceprimăriţa nu se va putea prezenta nici la serviciu. "Astăzi, 10.02.2017, Curtea de Apel Cluj a dispus în cauza privind pe inculpata H.A. menţinerea măsurii controlului judiciar dispuse faţă de aceasta. În ceea ce priveşte judecarea pe fond a cauzei s-a stabilit termen pentru data de 24 februarie 2017 în vederea efectuării unei adrese către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Menţionăm că măsura menţinerii controlului judiciar poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la comunicare", se arată în comunicat.

---

Horvath a avut joi dimineaţă termen la Curtea de Apel Cluj şi aştepta verdictul. Ea speră să îi fie ridicată măsura controlului judiciar, impusă încă de acum patru luni, pentru a se putea întoarce la serviciu. Viceprimarul este în concediu fără salariu din octombrie. În mod normal, joi ar fi trebuit să revină la primărie, dar a aşteptat soluţia judecătorului.

„O aşteptăm cu drag la birou, mai ales eu, pentru că mi-au fost delegate toate atribuţiile sale. Să nu înţelegeţi că mă plâng. Cred că am reuşit să fac să nu se simtă lipsa celui de-al doilea viceprimar", a spus viceprimarul Dan Tarcea.

În ultimele două luni, Horvath a participat doar la şedinţele de Consiliu Local. Măsura controlului judiciar impune respectarea unor obligaţii şi interdicţii. Printre acestea, se află aceea de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, şi anume viceprimar al municipiului.

Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a fost trimisă în judecată de către procurorii anticorupţie, sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei, în stare de libertate, omul de afaceri Zsolt Fodor, acuzat de cumpărare de influenţă şi spălare a banilor.

"Inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din cadrul primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice. Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obţinerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafeţe de teren, eliberarea autorizaţiilor de construire", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, pe 13 mai, Horvath i-a pretins omului de afaceri, în schimbul intervenţiilor sale, procurarea şi remiterea a 60 de abonamente, în valoare totală de 20.000 de lei, la două festivaluri de muzică. Biletele intenţiona să le ofere ulterior, ca stimulent, voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale.

"Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt şi o firmă "agreată" de inculpata Horvath Anna", se menţionează în comunicatul DNA. Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil care îi aparţine Annei Horvath.

Comenteaza